Aldring, helse og velferd og om forskningen

Deltok på verdenskongressen i fysioterapi (WCPT) og kom hjem med en pris!

av mariannemolin

To medlemmer av forskningsgruppen Aldring, helse og velferd, deltok nylig på en spennende fysioterapikonferanse i Sør-Afrika. Det var tre intensive dager med mye faglig påfyll!

Karin Hesseberg og Sylvia Sunde deltok på den femte Verdenskongressen i fysioterapi som ble arrangert 2.-4.juli i Cape Town. Programmet var fullspekket med presentasjoner innen de aller fleste temaer innen fysioterapi, og de kom hjem, full av inspirasjon til å implementere noe av det de ble presentert i egen praksis.

Av spesiell interesse for de begge, var et kurs som ble arrangert i forkant av konferansen som de deltok på. Dette hadde tittelen: «Pushing your older adults hard enough- Scientific exercise prescription». Her var det mye matnyttig kunnskap som de kunne bringe med seg videre – Sylvia i sitt PhD-prosjekt som handler om trening av eldre etter utskrivelse fra sykehus og Karin i sitt arbeid som leder av fysioterapienheten i Klinisk Aktivitetsavdeling ved Diakonhjemmet Sykehus.

Begge hadde posterpresentasjon på konferansen. Tittelen på Karins poster var: «Physical fitness in older people diagnosed with cognitive impairment compared to older people recently discharged from hospital», og denne var basert på videre arbeid av data fra hennes doktorgradsarbeid og en presentasjon av en artikkel som Karin har publisert sammen med Therese Brovold, Astrid Bergland og Elisabeth Rydwik i Dementia and Geriatric Cognitiv Disorders EKSTRA i september 2016.

Sylvia presenterte resultatet av masteroppgaven sin fra 2014 med tittelen: «Mobility and muscle strength after hip fracture», og for denne ble hun tildelt pris for beste poster innen temaet geriatri.

Vi i forskningsgruppen gratulerer henne med prisen!

 

Publisert av:

user
mariannemolin

Skriv en kommentar

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.