Aldring, helse og velferd og om forskningen

Studie avdekket av hver tredje sykehjemsbeboer med demens har angst

av mariannemolin

I en studie av førsteamanuensis Alka Rani Goyal med flere ble et kartleggingsverktøy for angst hos personer med demens som er utviklet i England oversatt til norsk og testet på norske sykehjemsbeboere med demens.

Resultatene viste at hver tredje beboer med demens på norske sykehjem har betydelig angst. Angst hadde også sammenheng med dårlig fysisk helse, depresjon og redusert livskvalitet. Et av de viktigste funnene i studien var at sykehjemsbeboere med demens som hadde både angst og depresjon, hadde det mye verre etter ett år enn eldre med kun angst eller kun depresjon.

Studien er beskrevet i mer detalj her i et innlegg i Aftenposten Viten.

 

 

 

Publisert av:

user
mariannemolin

Skriv en kommentar

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.