Oppsummering fra tirsdag 14. januar 2014

I dag har vi lært om ulike verbformer, deriblant infinitiv og imperativ. Imperativformer bruker vi når vi skal gi beskjeder eller ordre og i oppskrifter. Det var fint å få forklart hvilke verbformer som brukes når. Vi har også lært om leddsetninger; setninger som ikke kan stå alene. Leddsetninger gir tilleggsinformasjon.

Hver dag på samlingene lærer vi en del nye ord og uttrykk. 4.samling_bilde1Det er fint å gjennomgå skriftlige tekster sammen, så vi kan snakke om ord og uttrykk i tekstene, og for å forbedre uttalen. Noen av uttrykkene i fagtekster er det fint å få forklart, fordi de ikke brukes så ofte i muntlig språk. Her er noen bilder fra tavla etter en økt med Benedikte der vi jobbet med nye ord og uttrykk fra fagtekstene.

Vi har snakket litt om oppgavene i Norskprøve 3 og prøvd å løse noen lytteoppgaver. Og så har vi snak4.samling_bilde3ket om intonasjon når vi leser tekster.

Vi har lært om forskjellen på litt, lite og liten, mange, flere og flest, og vi oppfattet noe om hvordan vi skal bruke disse. På datarommet har vi øvd på å skrive oppskrifter i Word.

4.samling_bilde2Lamia er opptatt av å bruke nye ord fra undervisningen når hun snakker!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.