Oppsummering fra tirsdag 13. januar

Den første samlingsdagen i 2015 er snart til endes, og den har vært innholdsrik! Vi begynte dagen i dag med å snakke om hjemmeoppgavene og visningsmappen som hver deltaker skal levere på slutten av kursperioden, samt barnehagesamlingene, som vi snart kan begynne å glede oss til.

Deretter arbeidet vi med nye ord om mat, kjøkkenutstyr og helse, og deltakerne skrev mange setninger med nye ord de hadde lært siden sist, blant annet:

 • Gutten min var syk, han hadde fått utslett og skarlagensfeber.
 • Vi bruker en øse til å øse opp suppe.
 • Vi setter en trakt oppi en flaske når vi heller/fyller olje i en flaske.
 • Rødspette er en flat fisk med prikker på.

skuuerfriebhger1For at alle skal kunne forskjellen på helsetninger og leddsetninger og ordstillingen i disse setningstypene, jobbet vi lenge med dette, både før og etter lunsj. Aljåna forklarte og eksemplifiserte ordrekkefølge i ulike typer setninger, deriblant i setninger med direkte og indirekte tale. Og fordi lærerne tror det er nyttig å gjøre oppgaver om dette, gjorde vi mange ordstillingsoppgaver.

sukkerfriebhger3Én av hjemmeoppgavene var en avisartikkel om sukkerfrie barnehager, og dette temaet diskuterte vi ved at alle kom opp med argumenter enten for eller imot sukkerfrie barnehager. Diskusjonen endte med at Andzelika slo fast at det antakelig ikke finnes noen barnehager som fortjener betegnelsen “sukkerfrie barnehager”.

datarom5samlingEtter dette jobbet alle på datarom med en online norsktest. Mens alle deltakerne ble testet, skrev Aljåna og Benedikte denne oppsummeringen, og vi håper de fleste kan skrive kommentarer til den og si hva de likte best av læringsaktivitetene i dag 🙂

3 thoughts on “Oppsummering fra tirsdag 13. januar

 1. Det var hyggelig å se alle igjen etter pausen:) Jeg likte samtalen om kommunikasjon ved måltidet, det var svart lærerik å høre hvordan det foregår i andre barnehager. Og det som jeg likte best i dag var grammatikkoppgaver og testen. 🙂

  Takk for i dag!
  Vi sees i morgen!

 2. Hei,
  Det var veldig koselig i dag.
  Grammatikk repetisjon likte jeg best – forskjellen på helsetninger og leddsetninger og ordstillingen…..
  Det var også veldig spennende å titte litt på norsktesten online 🙂

  Gleder meg til å se alle sammen imorgen:)

 3. Takk for i dag. Det var en lang ferie og så er vi sammen igjen. Jeg syns at vi trives godt alle på dette kurset. Det er bra at noen ganger sitter jeg ved siden av noen som jeg ikke kjenner mye. Da kan vi snakke litt om sine barnehagene og om forskjellige erfaringer. Jeg liker dette meget. I dag var det spennende for meg å få grundig forklaring om helsetninger og leddsetninger og ordstillingen. Takk 🙂 Og jeg ble helt absorbert av testen.
  God natt!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.