Oppsummering fra onsdag 14.1

I dag har vi hatt sangstund: Vi sang “Blomster små” for å repetere alles navn, og så danset vi rundt “en enerbærbusk”.

Deretter leste vi ulike dikt og øvde på uttale og rytmen i diktene. Vi lærte oss mange nye ord, for en del av diktene besto av en del ukjente ord som ikke inngår i dagligtalen.

I andre time snakket vi om litteratur og språk- og fantasistimulering. Illustrasjonene i bildebøker er viktige for at barna skal forstå handlingen i bøkene, og de kan også være med på å fremme språkutviklingen.

I dag har vi lest mange interessante, morsomme og skremmende bøker. Vi fant ut at det er viktig for oss å lese høyt for barn, fordi da får vi øvd på uttale og å bruke ord som vi har lært. Noe av litteraturen var ny for oss, og vi diskuterte hvilke aldersgrupper bøkene passer for, og hvordan vi kan presentere bøkene for barna i barnehagen. Emilia, Forcelynn og Ela var så kreative at de dramatiserte boken de hadde lest – det var veldig fint for oss andre å være vitne til!

Vi gleder oss til neste samling i februar, og da blir det også kafebesøk etter undervisningen for de som vil – sted bestemmes i kommentarfeltet under!

2 thoughts on “Oppsummering fra onsdag 14.1

  1. Det høres ut at dere hadde det gøy i dag og lærte masse! Jeg blir nesten misunnelig og angrer på at jeg har gått glipp av moroa. Men det er jo flere samlinger fremover som jeg allerede gleder meg til! Og kafébesøk etter samlingen neste gang høres spennende ut! Vi kunne kanskje gå til kafé Aurora som har god mat og ligger i nærheten av høgskolen. Eller har noen andre forslag?
    Aljåna

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.