Barnehagesamling i Løkkeberg barnehage

I dag har det vært den aller første barnehagesamling på dette kurset, og selv om det var en geografisk utfordring å finne fram, gikk samlingen over alle forventninger. I barnehagen møtte jeg Andzelika, Agnieszka, og Kate som var litt spente fordi en i gruppa og alle veilederne ikke kunne komme på grunn av sykdom. Så de måtte improvisere litt og gjøre om på den opprinnelige planen da de skulle holde samling med barna med sang og Bukkene Bruse eventyret fremført som dukketeater. Lokkeberg_1

Etter oppvarmingen med noen sanger, gjemte jentene seg bak skilleveggen og eventyret startet. Barna satt og så på dukkene på pinner som tente lys, og kursdeltakerne var flinke til å bruke ulike stemmer for å gjøre det enda mer spennende for barna. Lokkeberg_3Etter formidlingen fikk barna lov til å dramatisere selv. Mens noen av barna dramatiserte eventyret med et sett med konkreter, ville noen av guttene leke med dukkene på pinner. De skjønte fort hvordan et slikt dukketeater fungerer, gjemte seg bak en annen skillevegg og helt spontant begynte å lage sin versjon av dramatisering. Denne lille episoden viste tydelig at barna ble inspirert!

Lokkeberg_5

I etterkant diskuterte vi aktiviteten, hva som gikk bra og hva man kunne gjøre på andre måter neste gang. Vi snakket litt om uttalen og utfordringer med å formidle litteratur med innlevelse, om å lese vs. fortelle fritt. Vi diskuterte hvordan ulike typer visualiseringsmateriell fungerer i formidlingen – bilder, dukker og konkreter. Kursdeltakerne fant ut at de har ulike oppførselsregler i sine barnehager og vi drøftet fordeler og ulemper med å være strenge og få barna til å sitte i ro på samlingen vs. å la barna bestemme selv om de vil sitte og høre på eller gå fra samlingen.

Vi avsluttet samlingen med korte individuelle evalueringer, og avtalen om at Andzelika, Agnieszka, Kate skriver sine oppsummeringer og tanker etter denne samlingen som kommentar til lærerens oppsummering. Så her blir det spennende å lese hva de sitter igjen med etter samlingen.

2 thoughts on “Barnehagesamling i Løkkeberg barnehage

  1. Ja,ja,ja…På mandag hadde vi super koselig samlingstund. Det var faktisk ganske vanskelig å fine frem.
    På grunn av sykdom, måtte vi improvisere mye men det gikk bra…veldig bra-synes jeg.
    Det var spennende opplevelse både til oss og til de barna som sang mye og hørte på historie om “De tre Bukkene Bruse”.
    Etter samling hadde vi individuelle evalueringer. Takk Aljåna at du er så ærlig:)

  2. Det høres kjempehyggelig ut! 🙂 Gratulerer Kate, Angelika og Agnieszka med så fint lesestund. Jeg gleder meg til å se dere og alle de andre på tirsdag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.