Barnehagesamling i Lia barnehage

Forrige onsdag holdt Zilha, Komathy og Nora en samling med noen av skolestarterne i Vestliveien barnehage der de leste hver sin bok om ulike, gjenkjennelige følelser: Hvem bestemmer? (Wirsén), Nei! sa Veslemonster (Jónsdottir, Helmsdal og Güettler) og Hvem er søt? (Wirsén).

Hvem bestemmerHvem er søt

Deltakerne hadde tatt med seg noen konkreter til formidlingen og brukte stemmen høyt og lavt og iscenesettende mens de leste ivrig fra hver sin bok. Barna fulgte nøye med, og underveis konstaterte flere av barna at de kjente noen av bøkene fra før. Nora hadde forberedt noen spørsmål om å få bestemme som hun stilte til barna før hun begynte å lese fra boka – dét var lurt og en god måte å forberede barna på innholdet i en ukjent bok på.

Nei!

Før og etter bokformidlingen sang deltakerne, veilederne og barna sammen, og både barna og deltakerne så ut som om de var veldig vant til slike lesestunder. Etter lesestunden snakket veiledere og deltakere sammen om hvordan formidlingen gikk, når og hvordan deltakerne pleier å lese for barn og hvordan deltakerne kan få øvelse i å gjøre dette enda bedre. Det er mye vi voksne kan lære av å lese bøker for barn!

Tusen takk for et veldig hyggelig besøk og en spennende samling i Lia barnehage!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.