Studiesamling i Linden barnehage

Tramp_og_LineForrige mandag besøkte jeg Linden barnehage der Marcello, Mimount og Somera holdt en spennende bokstund for sju 4-5-åringer. De valgte å lese en bok i serien om Tramp og Line skrevet av Axel Scheffler (samme forfatter som har skrevet Gruffalo-bøkene!).

Boken handler om Tramp og Line som hadde det gøy med vinteraktivitetene i snøen. Mens Marcello leste fra boken, viste Mimount og Somera handlingene med kroppen og figurene. Linden_bhg

Hovedtemaet i boken er vennskap. Selv om Tramp og Line er venner, krangler de om de skal lage en snømann som en snøhare eller en snømus, og da er det viktig å gjøre noe godt for den andre for å bli venner igjen. Mimount ledet samtalen med barna etter boklesingen og de hadde mange kloke tanker om hva det betyr å være venner, og de fortalte om egne erfaringer fra å være venner og krangle og bli venner igjen. Men det som barna virkelig ble opptatt av, var å leke med ord. De laget mange rare sammensatte ord med “snø”: snøfengsel, snøstjerne, snønese, snøbriller, snøpizza, snøhjerte, snøklokke, snøhest osv. Denne språkleken kunne være et godt utgangspunkt for en utdypende og fantasifull samtale med barna, der man f.eks. kunne undre seg over hva man bruker snøbriller til.

I den faglige diskusjonen etter bokstunden snakket kursdeltakerne og veilederne deres sammen om hvordan formidlingen gikk. Vi diskuterte hva som engasjerte barna, hvordan de reagerte og hva som kunne blitt gjort annerledes. Vi ble enige om at å lese med innlevelse, bruke stemmen i formidlingen og legge til rette for gode samtaler med barn krever mye øvelse!

Kanskje Mimount, Marcello og Somera kan etter hvert dele sine tanker etter denne studiesamlingen her på bloggen ved å skrive en kommentar til dette innlegget?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.