Samling i Vestliveien barnehage

Fredag for to uker siden og litt til holdt Katarzyna, Emila, Domenica og Ela samling i Vestliveien barnehage på Greverud. De fire hadde laget et bordteater av en vinterfortelling, boken Gjøken i klokka (Øien 2010), og bordscenen med konkreter til historien var gjort klar da barna kom inn på «teaterrommet».

Gjøken i klokka Vestliveien1

Deltakerne innledet formidlingsstunden ved å presentere alle nye voksne som var til stede på teaterrommet, og å synge «Det snør, det snør» sammen med barna – akkurat den fredagen snødde det, så det passet godt! Deretter formidlet de historien for barna – dette gjorde de sammen ved at Ela var forteller og leste beskrivelsene av stedene og hendelsene i fortellingen, mens de andre hadde hver sine roller og tilhørende replikker: Domenica hadde rollen som et (sovende) pinnsvin, Emilia var en ivrig og irritert gjøk og Katarzyna en blid og kreativ harepus.

Vestliveien2Barna fulgte oppmerksomt med mens dramaet om hvor fru Gjøk skulle bo, utspilte seg. Underveis i formidlingen fikk deltakerne til og med noen ekstra tilskuere utenfra som gjerne ville ha med seg deler av bordteateret. Konkretene hadde deltakerne funnet frem og laget sammen, og alle hadde tydelig øvd på sine replikker og mange av de vanskeligere ordene i disse. Som avslutning på formidlingsstunden sang deltakerne «Jeg gikk en tur på stien» sammen med barna og delte deretter ut gulrøtter. Vestliveien3

Etter dette snakket deltakerne og veilederne sammen om formidlingen og om praksiser for språklig deltakelse og språkveiledning i det daglige arbeidet i barnehagen.

Tusen takk til dere alle for en veldig hyggelig samling i Vestliveien.

Benedikte

2 thoughts on “Samling i Vestliveien barnehage

  1. Jeg har vært i stress. Men det var en utrolig fin dag. Barn var stille under vår fortelling selv om vi gjennomførte historien over 20 minutter. Det var viktig for meg for å medarbeide med tre andre personer. Alle av oss kunne komme med sitt forslag. Under fortelling ga vi plass til hverandre, ventet vi på sin tur. Vi har ikke hatt god tid for å øve historien mye. Men historien gikk kjempe bra i mine øyne på fredagen. Etterpå hadde vi samtale alle sammen. Det var nyttig for å få noe kommentarer med en gang. Det var mye gode tips og en god stemning. Takk til DERE JENTER og ALLE SAMMEN.

    • Hei Ela 🙂 jeg kjenner fortsatt hjertet mitt som banker veldig fort. Jeg tror også at alt gikk veldig bra. Vi hadde lite tid for å øve sammen, men barna var veldig flinke, veldig rolige og veldig interesserte i 20 minutter. De sang sammen med oss og spesielt likte de gulrøtter de fikk på slutten av lesestund. Kjempe fin dag, rik av følelser og av glade smiler til barna. Tusen hjertelig takk alle dere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.