Studiesamling i Storøya barnehage

9. mars hadde den siste gruppen kursdeltakerne studiesamling i Storøya barnehage. Spomenka, Magdalena, Forcelyn, Liu og Nisha hadde forberedt en spennende teaterforestilling for barna, basert på boken “Bukkene Bruse på badeland” av Bjørn Rørvik.

bukkene-bruse-badelandBoken kombinerer et kjent eventyr om de tre Bukkene Bruse med en moderne setting som de fleste barn i Norge vil kjenne seg igjen i – moro og spenning på badeland. Det viser seg at man kan treffe trollet også under sklia på badeland.

Til tross for at en slik dramatisering var ny for kursdeltakerne og at de derfor var litt nervøse, var teaterforestillingen en stor suksess og klarte å skape mye spenning og engasjement blant barna. Da trollet var bekjempet, ble det en stor fest med dans og moderne musikk til brødrene Ylvis.

Storoeya2 Storoya6I diskusjonen etter teaterforestillingen snakket vi om hva som engasjerte barna, hvor krevende og spennende det er å lage slike dramatiseringer for barn og hva barna kan lære av dette. Vi måtte jo også stille spørsmålstegn ved hovedpoenget med eventyret ut fra etiske perspektiv: om det er greit å skyve en stor utfordring (trollet) på de andre og bare tenke på seg selv. Men kanskje kan historien leses også som et eksempel på samarbeid.

Kursdeltakerne var fornøyde med sin egen innsats og syntes det var spennende å samarbeide om en teaterforestilling for barn – så blir det kanskje noe mer av dette prosjektet i form av en teatergruppe i framtiden? Eller hvilke tanker har dere, jenter? Skriv gjerne en kommentar her og fortell hva dere synes om studiesamlingen i barnehagen og hva dere har diskutert i etterkant.

Dere andre kan bare glede dere til fremføringen av forestillingen på kursavslutningen!

One thought on “Studiesamling i Storøya barnehage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.