Samling i Vestby

På mandag 31.01 var det en samling om Grønnskollingen som hadde bursdag. Edyta ledet oss gjennom fortellingens usynlige dør. Barnet vred om nøkkelen og lagde ivrige knirkelyder slik at vi kunne
træ inn i det riket der pulverheksa bor, så fikk tilhørerne glitter strødd i håret og de fikk gi varme klemmer til Suppegjøken og kråka og alle de andre kosedyrene som vi snart skulle få høre om. Edyta, Hadeel, Hossam, og Aida leste høyt fra Pulverheksa. De vekslet på å lese ved å klirre med en liten bjelle, og mens lesningen pågikk, sto de andre tre for et slags miniteater med karakterene. Selv om det var ti barn tilstede, fikk samtlige tilgang til historien på en scenisk og tredimensjonal måte. Gruppa avsluttet samlingen med en liten litterær samtale med både åpne og tilpassede spørsmål. Og barna var engasjerte og kom med kreative løsninger. For eksempel så undret de voksne seg på hvor gammel Grønnskollingen ble, for han hadde altså bursdag. Det sto ikke noe svar på dette i boka, så alle forslag var like gode, men en av ungene kom med et ganske underfundig svar da han foreslo at de kunne telle lysene på kaka som gruppa hadde laget i stand som ett av konkretene. Da barna hadde telt lysene på kaka, var det ikke lenger noen tvil – Grønnskollingen ble fem år. Etter samlinga fikk vi reflektert over hva vi hadde vært med på – og belyst flere sider ved det å lese for og med barn.

Slik opplevdes det i hvert fall for den heldig gjesten og tilskueren Ingvild, men det er kjempefint om dere fra gruppa også tilfører en liten kommentar.

En tanke om “Samling i Vestby

  1. Kommentar: Samling i Vestby

    De voksne vær engasjerte og brukte konkretere.
    Gjennomføring av aktivitet satt fokus på barns deltakelse/medvirkning, lek og språkstimulering. Gode fellesopplevelser i en lekende atmosfære sammen med engasjerte barna og voksne.
    Aida Dammen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.