Oppsummering fra samling 8

Vi begynte dagen med en veldig energisk sang som mange ikke kjente fra før. Kraivalee var flink til å danse!

Vi har snakket om kommunikasjon under måltidet og har lært nye ord som stod i matoppskrifter på facebook, om kjøkkenutstyr og navn på ulike matvarer, for eksempel strimle, å strø, gylne, osv. Vi har jobbet i grupper og har sett på hvilke verbformer som brukes i ulike samtaletemaer ved måltidet. Da har vi oppdaget litt forskjellige verbformer – presens, infinitiv, imperativ, fortid og framtid. Vi har også lært litt om passiv.

Vi hørte på første episode av hørespillet “Matilda” som alle skal høre fortsettelsen av i sommerferien. Familien til Matilda sier stygge ting til henne, for eksempel kaller de henne en blemme, krapyl og avskum, og sier “hold snavla di” (som betyr “hold kjeft”). Det var også andre sommeroppgaver som alle har fått – noen felles og noen individuelle.

Vi avsluttet med noen sommersanger! 🙂

Nå er det sommerferie og vi møtes igjen til samling 24. august!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.