Oppsummering fra samling 7.september

I dag morges var det veldig morsomt og kaotisk å finne fram. Vi måtte inn gjennom en café og vi hadde knapt satt oss før vi måtte bytte rom. Da vi endelig fikk et nytt rom, var det gøy å lage plakater som ga informasjon til foreldrene om sykdom. Vi har snakket om mange forskjellige barnesykdommer, typiske symptomer og bivirkninger. Dessuten laget vi en liste med de sykdommene som er vanligst i barnehagen. På datarommet jobbet vi med grammatikk og verb, da særlig med uregelmessige verb. Vi leste i rammeplanen om barns medvirkning. I den forbindelse diskuterte vi at barna både kroppslig og språklig kan gi uttrykk for hvordan de har det. Da snakket vi også om hva barna kan bestemme og hva de ikke kan bestemme. Vi utvekslet forskjellige erfaring fra barnehager. Vi har også sett en film om barnas samtaler med voksne. Gode samtaler er viktig for barnas medvirkning, man må lytte og spørre for å skape en god samtale. Å skille mellom utvekslingstonen og undervisningstonen er vesentlig når man snakker med barn. På slutten sang vi flere tulleversjoner av «Bæ-bæ lille lam.»

Tusen takk for en fin samling,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.