Oppsummering av samling 12

Vi startet dagen med litt verbtrim og øvde på uregelmessige verb. Vi laget små grupper og jobbet sammen for å oversette de uregelmessige verbene til morsmålet. Vanja fikk vondt i hodet av dette – det var litt for mye.

Vi har snakket mye om følelser i dag som å være redd, sint, glad og lei seg. Her var det mange nye ord og uttrykk, for eksempel sint som en tyrk.  Vi har lest og diskutert en tekst som handler om følelser – hvordan man tar barnas følelser på alvor.

Vi har jobbet med grammatikk og bøyning av adjektiv. Vi repeterte hva adjektiv var – det er ord som beskriver ting eller personer. Og vi har øvd på å finne adjektiv i en setning. Vi har sunget en fin sang om kjoler i ulike farger og gjort noen adjektivoppgaver for å forstå hvordan man bøyer adjektivene i tall og kjønn og hvordan formene endres.

Vi fortsatte å utforske og diskuterte om følelser i bøkene skrevet av Anna Fiske. På datarommet har vi lært hvordan man lager Power Point presentasjon. For mange var det aller første gang de jobbet med å lage presentasjoner, noen var litt mer kjente med dette verktøyet. På slutten fikk vi noe forklaring på hvordan vi skal jobbe med leksene til neste gang.

Vi avsluttet samlingen med at Hayat lærte oss alle en bevegelsesregle “Vi skal ut på bjørnejakt”.

Vi har lært mye i dag. Alle savnet Kari!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.