Samling 13

I dag begynner vi rett og slett med slutten, for  det var kjempefint med presentasjoner, så morsomt og spennende. Men det var også veldig deilig å bli ferdig med presentasjonene, for flere av kursdeltakerne var nervøse og hadde lampefeber. På datarommet jobbet vi med våre egne presentasjoner, og ikke minst om det å bruke verktøyet Powerpoint. Å se resultatet var noe som gjorde oss stolte. Kanskje blir vi mindre redde for å gjøre det igjen. Mange studenter var veldig flinke og godt forberedt. Temaet om barns følelser oppleves som særdeles viktig, og det fruktbart at voksenrollen kom fram. Å få litt innsikt i hvordan forskjellige barn kan uttrykke følelsene sine, er relevant. Gjennom arbeidet med følelser har vi lært mye om adjektiv. Vi har fått mye veiledning på hvordan vi skal presentere foran publikum. Ingvild fortalte om hva hun gjorde en gang da hun var nervøs. Vi har lært også om hvordan vi kan planlegge en presentasjon ved å tenke på  hvordan vi kan inspirerer, kommuniser og være faglige.  Med noen slike tanker i bakhodet, var det utfordrende å å øve på det å kommunisere, det å finne kontakten med publikum. Vi lærte mange nye ord, blant annet om typer redsel, som det å være mørkeredd, ha sceneskrekk eller tannlegeskrekk og høydeskrekk eller fobi. Og vi lærte at en huleboer er en som holder seg for seg selv, og kan brukes som en metafor på de barna som er så sjenerte at de ikke kommer ut av skallet sitt.

Men før presentasjonene gjorde vi også noen andre ting. Vi  begynte faktisk dagen med vi med oppgaver om følelser i ulike ordklasser. Det har vært et skikkelig samarbeid om grammatikken, for den var vanskelig. Vi diskuterte om utfordrende barn eller barn som vi opplever som utfordrende i små grupper.

Helt helt på tampen av dagen avsluttet vi med en morsom og bevegelsesrik kyllingsang! God helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.