Matoppskrifter

Matoppskrift

Skriv ned oppskriften på en matrett du liker å lage: Noter først alle ingrediensene i en liste, og skriv så setninger med imperativ som forteller hvordan man tilbereder retten. Publiser oppskriften på bloggen.

6 tanker om “Matoppskrifter

  1. Tomatsuppe.
    4stk egg
    1 stk løk
    1 båt hvitløk
    2 ss tomatpure
    1 boks hakkede hermetiske tomater
    4 dl melk
    1/2 ss sukker
    1/2 ss salt
    1/2 ss basilikum

    1. Kok egg i 10 min., avkjøl i kald vann og skrell dem
    2. Stek løk og hvitløk med litt olje
    3. tilsett tomatpure og la det surre ett minutt. Ha deretter i hakket tomat, melk, sukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 min.
    4. Kjør suppen til ønsker konsistens med stavmikser. Tilsett basilikum og smak til med salt og pepper

    • Hei Olga,
      Fin oppskrift! Du skrev oppskriften din i imperativ, og fint at du delte den i to deler – ingridienser og fremgangsmåten.
      Husk at “vann” er intetkjønn – da må det være -t til adjektivet foran, altså kaldT vann.
      I siste setning: ønskeT konsistens.
      Mvh,
      Aljåna

  2. Tortia
    Ingredienser:
    1 stk løk
    2 hvitløkbåter
    250 g kyllingfilet
    1 stk rød paprika
    1 stk grønn paprika
    2 ss hakket persille
    150 g grønn oliven
    2 dl melk
    1 dl matolje
    50 g revet ost
    1 ts salt
    1/2 ts svartpepper
    4 poteter
    5 store egg

    Fremgangsmåte:
    1. Hakk løken i små biter og stek det i en stekepanne med olje. Tilsett hakket hvitløk,salt og pepper . Rør sammen.

    2. Kutt kyllingen i små biter og rør den inn i pannen. Kutt både rød og grønn paprika og tilsett dette i pannen også. Tilsett også persillen. Rør godt sammen.

    3. Kutt og stek potetene i olje. Rør potetene sammen med oliven og tilsett dette i pannen.

    4. Rør alt i pannen godt sammen og hell alt i en smurt lasagne form. Pisk egg og melk sammen med litt salt og pepper og hell det over tortiaen. Dryss litt ost over tortiaen.
    5. Stek tortiaen i ovnen i 170 grader til den blir lyse brun. Server tortiaen varm.

    • Hei Hayat!
      Det var en ryddig oppskrift, og jeg fikk lyst på å prøve å lage en slik tortia.
      Er du sikker på at retten skrives slik – tortia, eller bør det være tortilla (som det skrives på spansk)?
      Du bør undersøke når vi bruker “det” og “den” og “dette”.
      Mvh,
      Aljåna

  3. Rett fra Asia(india) og øst Afrika spiser mest av.
    Chapati.

    4 dl fin sammalt hvete
    5 dl hvetemel
    1 ts saltca. 4 dl vann:

    1. Ha mel og salt i en bakebolle. Bland det inn til deigen er passe fast og med litt vann. Deigen skal være litt hardere enn en brøddeig. La deigen hvile i 10 -15 minutter.

    2. Rull en lang deig til en pølse og del det. Senere Kjevle ut hvert en og en til en rund og tynn pannekake

    3. Etter det så legger du den opp i en stekepanne, et par minutter. Snu chapati ofte, så de ikke blir brent. 
    Du kan servere det på siden med varm mat,suppe eller bare med god te ved siden av.

    • Så spennende! Jeg elsker chapati, men har aldri visst hvordan jeg skulle lage det. Det høres ikke så vanskelig ut? Eller kanskje det å kjevle den veldig tynn er litt vanskelig. Jeg får prøve…. Du skriver veldig godt også i denne teksten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.