2 Ressurser

Her finner du lenker til nyttig materiell som kan brukes i norskopplæringen.

Uttaleprogram fra CALST-gruppen ved NTNU: dette programmet kan hjelpe deg å øve på uttalen av norske lyder og ord. Avhengig av ditt morsmål er det ulike lyder som kan være vanskelig for deg å høre forskjell på og uttale når du snakker norsk. Derfor ber programmet deg til å velge morsmålet ditt og også hvilken norsk dialekt du vil lære. Programmet kan lastes ned på din datamaskin hjemme, eller du kan bruke  online versjon. Du kan logge inn med google-kontoen eller facebook-kontoen din. Anbefales til alle som vil bli bedre i uttale!

Eksempeloppgaver til språkprøvene, via VOX: gode øvelsesoppgaver i lytting og lesing, som typer oppgaver til språkprøve 2 og språkprøve 3.

Test norskferdighetene dine: en online test som kan vise hvilket nivå du er på. Du må registrere først for å ta testen. En god øvelse for dere som vil ta språkprøve.

VOX Nasjonalt fagorgan for kompetansepolitikk – med vekt på voksnes læring. De skal legge til rette for økt deltakelse i arbeids- og samfunnsliv. På deres sider finner du mye nyttig for språklæring, også Læringsmappe for barnehageassistent som vi bruker på kurset.

LEXIN er en god ordbok på nettet. De har mange ulike språk i databasen, bildeserier og du kan lytte til uttalen av ordene i ordbøkene.

Salaby: er en digital læringsressurs for barn, også i barnehagealderen. På disse sidene kan du lytte til fortellinger og se korte filmer om skogen og dyrene.

 Grammatikkoppgaver på nettet fra Universitetet i Oslo. Her kan du øve med mange forskjellige grammatiske temaer, på tre ulike nivå. Du får automatisk svar på om du har gjort oppgaven riktig eller ikke, og du kan få en forklaring og prøve på nytt.

 Norsk på 1-2-3: nettoppgaver på enkelt nivå. Her er det mange lytteoppgaver som vil gi deg god øvelse i grunnleggende vokabular og grammatikk.

På vei: nettoppgaver på enkelt nivå til læreboken “På vei”. Her er det mange forskjellige oppgaver for grammatikk, vokabular, lytteforståelse m.m.

Stein på stein: nettoppgaver på middels nivå til læreboken “Stein på stein”. Her er det mange oppgaver i grammatikk, vokabular, lesing og lytteforståelse.

Her på berget: nettoppgaver på høyt nivå til læreboken “Her på berget”. Her er det mange oppgaver i grammatikk, vokabular, lesing og lytteforståelse.

Barnesanger: en webside med mange barnesanger som det er mulig å høre

Bildetema: en nyttig læringsressurs for å lære ord på ulike språk – med bilder og lyd.

Norskprøve: på denne siden finner du informasjon om norskprøve – en eksamen i norsk som noen arbeidsgivere krever at du består for å dokumentere dine språkferdigheter i norsk. Norskprøve er en ny ordning som tilsvarer tidligere språkprøve 1, 2 og 3, nå gjennomføres prøven digitalt.

Forbered deg til norskrpøven: på denne siden finner du noen tips til hvordan du kan forberede deg til norskeksamen. Tipsene tar utgangspunkt i forberedelse til språkprøve 3, men mye av det samme vil være aktuelt også for den nye ordningen med norskprøve.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.