Rammeplanen for barnehagens innhold og oppgaver

Her kan du teste deg selv: Hvor godt forstår du ordene i teksten om Rammeplanen?

Teksten finner du igjen her.

I testen skal du finne ordet som har nesten samme betydning som ordet i spørsmålet (dette ordet er brukt i teksten).

 
I testen skal du finne ordet som har nesten samme betydning som ordet i spørsmålet (dette ordet er brukt i teksten).

Rammeplanen for barnehagens innhold og oppgaver

One thought on “Rammeplanen for barnehagens innhold og oppgaver

 1. 1.Hva er målet med Rammeplanen for barnehagen? ”Målet med rammeplanen er å gi styrere, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring og vurdering av barnehagens virksomhet. Rammeplanen gir også informasjon til foreldre, eier og tilsynsmyndighet .Eksempel: Martine liker å være inne på avdeling .Moren henne vil gjerne at hennes vilje skal respekteres.Her kan personalet tar utganspunktet av Rammeplanen fagområder2 :Kropp bevegelse og helse for forklaring.

  2.Hvem retter planen seg mot?”Planen retter seg mot styrere, pedagogiske ledere , personalet, foreldre, eier og tilsynsmyndighet.

  3.Hvorfor trenger barnehager en årsplan i tillegg til Rammeplanen?Barnehager trenger årsplan for å konkretisere pedagogisk arbeid i barnehagen for hvert år, og vise til hvordan arbeidet som planlegges oppfyller intensjonene i Rammeplanen.Eksempel:For å jobbe med fagområde kropp,bevegelse og helse ;idrettsbarnehage fordelte årsplanen i fire perioder: periode1 januar-februar-mars med fokus på rulle/snurre,romorientering,rytme,øye-hånd koordinasjon ;periode2 april-mai-juni-juni med fokus på sparke,hoppe,hørselssans;periode3 august-september med fokus på åle,krabbe ,kaste,balanse;periode4 oktober-november-desember med fokus på klatre,tilpasset kraft,synssans.

  4.Hvor mange og hvilke fagområder finner du i Rammeplanen?Det finner sju fagområder i Rammeplanen.
  Kommunikasjon, språk og tekst
  Kropp, bevegelse og helse
  Kunst, kultur og kreativitet
  Natur, miljø og teknikk
  Etikk, religion og filosofi
  Nærmiljø og samfunn
  Antall, rom og form
  5.Hva er målet med temaheftene til Rammeplanen?Temahefter er utarbeidet for å støtte barnehagens arbeid med innføring av barnehageloven og Rammeplanen.Heftene skal formidle kunnskap og erfaringer som grunnlag for refleksjon .Eksempel:Vi utarbeider bevegelse eller aktiviteter hefter hver måned (øktplan for kunne stimulere ungene og voksne i bevegelse.Samtidig får vi gode idée derfra for varierte aktiviteter).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.