Skip to content →

#DineGrønneMatvalg Posts

#DineGrønneMatvalg – enkle grep til en grønnere hverdag

En konferanse om bærekraftig kosthold

HiOA og Forbrukerrådet arrangerer konferanse om bærekraftig kosthold. Konferansen er åpen for alle, men krever påmelding.

Sted: HiOA, Pilestredet 52, rom B113A – Auditorium 3

Dato og tid: tirsdag 12. april 2016 kl. 08.30 – 15.30

Målgruppe: Ansatte i barnehager og skoler, studenter, de som arbeider med mat, og folk flest

Bærekraft, miljø og helse er viktige tema som opptar mange. Maten vi spiser kan ha en stor innvirkning på både miljøet og helsen. Det er stor enighet blant fagfolk om at et mer plantebasert kosthold vil bidra til å redusere norske klimagassutslipp. Et slikt kosthold er ifølge helsemyndighetene også mer helsebringende.

Helsedirektoratet har nylig utgitt retningslinjer for mat og måltider i skolen. Retningslinjene for skolen i alle trinn samt skolefritidsordning vektlegger bærekraftig og miljøvennlig mat og måltider. Men hva betyr dette i praksis?

Konferansen #DineGrønneMatvalg har som mål å vise hvordan bærekraftig kosthold kan praktiseres i hverdagen. Konferansen vil tilby enkle grep til en grønnere hverdag, som for eksempel å redusere kjøttforbruket, øke bruken av grønnsaker og belgvekster og redusere matsvinn. Barn og unge settes i fokus, og målgruppen vil være ansatte i barnehager og skoler, studenter, de som arbeider med mat samt folk flest.

#DineGrønneMatvalg er konferansen for alle
som ønsker å vite mer om hvordan et bærekraftig kosthold kan omsettes i praksis

#DineGrønneMatvalg vil være et møtested
hvor praktiske erfaringer med bærekraftig kosthold deles

Dette vil #DineGrønneMatvalg gi svar på:

  • Hvorfor er mat viktig for både helse og miljø?
  • Hva innebærer et bærekraftig kosthold?
  • Hvordan kan barnehage, skole og SFO være arenaer for et mer bærekraftig og sunt kosthold?
  • Dine grønne matvalg – hvordan få det til i hverdagen?
  • Hvordan redusere matsvinn?
  • Hvordan legge til rette for mer bærekraftig kosthold på storkjøkken?

Konferansen er støttet av Stiftelsen Landsforeningen for kosthold og helse

 

Arrangører

Forskergruppen samfunnsernæring (HiOA) og Forbrukerrådet

Arrangementskomitéen består av:

Leave a Comment