Hværdan

 

Det har egentlig vært fullt kjør og høyt tempo siden slutten av september. Jeg har hatt besøk, vært i LA, Lake Tahoe, Las Vegas, deltatt på en konferanse her i byen og nylig vært i Washington DC en langhelg.

Nå kjenner jeg derimot at denne ”stille-før-stormen følelsen” begynner å smyge seg sånn halvveis innpå. Det nærmer seg Thanksgiving her og ikke minst eksamener. Stemningen på campus er litt annerledes nå enn den var for noen uker tilbake. Folk kommer tidligere på lesesalene og blir sittende enda lenger. For ikke lange stunden tilbake var det også stort sett 18-20 grader og sol hver dag. Nå er det betydelig kjøligere og det blir i tillegg tidligere mørkt. Jeg føler vel egentlig at jeg nærmer meg en beskrivelse av Norge nå, bare at dette gjelder Norge for 2 måneder siden og ikke den dag i dag.

Uansett, jeg kan trygt si at hværdan har inntruffet Reno.

I atferdsanalysen sier man at når individer blir utsatt for aversiv stimulering setter de i gang med det vi kaller unngåelsesatferd og i noen ytterst spesielle tilfeller angrep. Min aversive stimulering er i dette tilfellet kaldt vær og en eksamensperiode som banker på døren.

Unngåelsesatferd er litt det jeg forsøker å gjøre nå. Jeg legger planer for Thanksgiving. De fleste amerikanske studentene drar jo hjem til familien under denne tradisjonsrike høytiden. Det etterlater oss internasjonale studenter som de eneste på og rundt campus. Så noe må man jo finne på når resten av USA sitter hjemme og spiser kalkun og stuffing.

-Eksakt hva vil bli dokumentert og berettet om ved en senere anledning.

Forfatter: eskiljs

Mitt navn er Eskil Johnsrud Sæterlien. Født på Lillehammer, 23 år gammel og er nå student ved masterprogrammet Læring i komplekse systemer ved Høgskolen i Oslo og Akershus. For øyeblikket er jeg bosatt i Reno (Nevada) hvor jeg studerer et halvår ved University of Nedada, Reno.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *