HjemUkategorisertPrioriterte riktig legemiddelbruk fremfor taushetsplikt!

Kommentarer

Prioriterte riktig legemiddelbruk fremfor taushetsplikt! — 5 kommentarer

 1. Hei Fatin
  Det var det samme med meg, fordi jeg har ikke opplevd det selv, siden vi er nybegynnere så trenger vi å praktisere mer for å komme inn i slike situasjon.
  men det var nyttig, takk 🙂 og lykke til

  • Ja, det hadde vært mulig å ringe til kona og informere henne om interaksjonen. Alternativt, kunne det i teorien vært en mulighet å ringe til legen slik at han kunne håndtere interaksjonen ved neste kontroll. Samtidig, det kan hende at det ikke ville latt seg gjøre å ringe legen i praksis for eksempel sent på fredag.
   Det som kjennetegner etiske dilemmaer er at det ikke finnes noen fasit. Man vurderer situasjonen og tar beslutning ut fra et skjønn ut fra hva som antas å være best der og da.

 2. Hei Fatin !
  Jeg synes dere håndterte situasjonen på en god måte. Det finnes ikke noe fasit svar på hva som er best å gjøre i de ulike tilfellene. Da blir det vanskelig å bestemme seg akkurat der og da, men så lenge man gir en begrunnelse for valgene man gjør går det greit synes jeg.

 3. Hei
  Du beskriver en aktuell situasjon, det er bra! Jeg savner at du reflekterer i tråd med KLOK modellen og trekker inn etiske retningslinjer for farmasøytisk, slik at du får fram det etiske perspektivet i situasjonen. Jeg vil anbefale deg å gjøre det, for på den måten opparbeide deg et selvstendig grunnlag for avgjørelsen, og på vei til å opparbeide deg farmasifaglig skjønn. Det er ikke nødvendig med ny blogg, gjør det for egen interesse:-) Lykke til videre, mvh Grethe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *