» Uncategorized » Snart frist for søknad til studier

Snart frist for søknad til studier

Tiden flyr. Vi er allerede i april måned og det begynner bli på tide for å søke til utdanninger. Fristen er i stort sett 15 april så det vil si at dere har en uke på dere.

Hva vil man bli når man blir “stor”?

Det er et spørsmål mange stiller til seg selv, men også til andre. Noen vet allerede svaret tidlig, noen veier alternativer i en vektskål, noen vet ikke i det hele tatt. Er du rundt 20 kanskje du tenker at du har hele livet fremfor deg og føler at du kan teste deg frem. Er du runt 30 kanskje det føles som du skal ta ditt livs største avgjørelse. For noen faller det seg naturlig å bli student, for noen er det skremmende. Kanskje forandrer du ditt liv fullstendig.
Men… hvem har sagt at forandring er en dårlig ting? En forandring kan være blant det beste du kan få. Det å begynne studere på universitet eller høgskole kommer til å forandre ditt liv, men det er for det positive. Du får muligheten til å lære kjenne nye mennesker, lære deg nye og spennende ting og du får spesielt teste tålmodigheten din ;p hehe
Du kommer til å kjenne på en lettere lommebok, men du kommer til å bli ekstremt glad når du endelig har penger til overs for shopping 😀

Å være student er en egen greie. Det er noe som jeg syns alle burde oppleve. Selv om det er slitsomt mange ganger.
Det er ofte mye å gjøre og mange til å holde orden på. Du har i stort sett mindre penger enn mange andre, selv om du jobber litt ved siden av. Men..
Å være student innebærer også en lyxig fleksibilitet. Du kan legge opp vardagen selv og du kan til og med få en god del sovmorgen 😉 Du blir bedre på å planlegge og strukturere.
Du lærer noe nytt som du stolt kan føre videre til noen annen.  Og fremforalt så får du den underbare følelsen etter et bra resultat på eksamen, eller etter avsluttet kurs.

Du møter mange nye mennsker som student. Enten i klasserommet, i kantinen, på kroa (Høgskolens egne krog) eller i noen av fagforeningene som skolen tilbyr. Du får oppleve et fellesskap og hvem vet, kanskje du finner en til venn for livet.

Tenker man på alt dette er det helt klart verdt å være student. Ser vi bort fra det så er vi jo tilbake til hovedspørsmålet, hva vil man bli? og hvordan vet man det?

Et tips å først lage en liste over alternativer. Hva kan du tenke deg å gjøre? Skriv opp alt, selv det “umulige”. Når du gjort det, søk på Google (der finner du det meste), les på om jobben. Deretter, se på forskjellige utdanninger innenfor feltet. Hva kreves? Er de noen ekstra opptakskrav, osv?

Visste jeg?

For tre år siden satt jeg ved dette tidspunkt og skulle søke skole. Da var jeg 26 år, skulle bli 27. Jeg var i den perioden da jeg følte at mitt valg ville være livsavgjørende. Før den tiden hadde jeg utdanningsbakgrunn innenfor media og hadde jobbet litt med det i tillegg. Jeg ville nå mot en annen retning. Jeg skrev en liste.

Den ble veldig kort.

Jeg visste egentlig at jeg ville bli dyrepleier. Jeg så det som min lidenskap. Å finne utdanningen innenfor Oslo området var ganske enkelt, det fantes kun en. Å komme inn på skolen deremot, det viste seg ikke være så enkelt. For å sikre meg, lagde jeg meg en plan B. Plan B ble tilslutt Anvendt Datateknologi. Valget var fra begynnelsen ikke en selvfølgelighet men det var der jeg så størst jobbmuligheter og en forholdsvis sikker fremtid.
Et valg jeg ikke angrer idag. Noen ganger kanskje..men ikke i det store bildet.
Som dyrepleier hadde jeg troligvis hatt det vanskelig å få jobb og jeg hadde kanskje hvert nødt til å flytte. Innenfor teknologi og data ser jeg ikke den utfordringen.
Så selv om jeg ikke får jobbe der hvor lidenskapen min ligger så kommer jeg ihvertfall å ha et jobb. Troligvis et jobb med mange muligheter og hvem vet, kanskje det dukker opp en ny lidenskap.
Det jeg vil komme frem til er at et usikkert valg kan bli et sikkert. Man må tørre å hoppe ut i det. Hvis det føles feil, søk noe nytt. Husk at du kommer til å jobbe i mange, mange, mange år til. En annen tanke er også å se over listen. Er det noe som du kanskje heller har som hobby for eksempel?
Et annet tips; søk! søk! søk! Du kan altid takke nei. Det er bedre å søke enn å ikke gjøre det. Syns jeg ihvertfall. Derfor jeg søkt master nu, haha.

Og husk det. Det er ikke altid en selvfølgelighet at man vet hva man vil bli. Prøv, faila, gjør om, gjør rett. Tilslutt kommer det 🙂

Til jentene der ute. Søk teknologifag! Det er utfordrende, men også utrolig spennende og morsomt. Ta en titt på realfagene, der finnes også mye spennende.

Et stort lykke til med søknaden 🙂 Ikke glem –> Frist 15 april

Kos og klem!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *