» Uncategorized » Opprettholde det sosiale når du studerer IT

Opprettholde det sosiale når du studerer IT

Jeg vet at alle ikke er like på dette området. Noen er ikke så sosial og vil ha det sånn og det er selvfølgelig greit det og. Dette rikter seg mer mot de som faktisk liker det sosiale og vil ha det sånn.

Jeg er en av de. Egentlig.

Det er veldig lett å bli for lat for sosialisering. Når man går, spesielt data studier, kan det bli at man jobber veldig mye alene. Noe som faller seg ganske så naturlig hvis det er individuelle prosjekt. Derimot kan det bli sånn selv i gruppe prosjekt. Det opplevde jeg ihvertfall. Fleksibiliteten med å studere IT er fantastisk i den forstand at man kan sitte omtrent hvor som helst og jobbe og for min del er det mest hjemmenfra. Iblant til og med utomlands 😉 hehe
Man kanskje har lang reise til og fra skole eller man kanskje jobber endel ved siden av studiene, som gjør at den fleksibiliteten passer en perfekt.
Jeg ble veldig komfortabel og er det litt fortsatt. Tenkte at det i verste fall finnes Skype eller Google Hangout, eller Facebook. Noe som resulterte i at jeg sosialiserte meg mindre og mindre..selv om jeg egentlig i bunn og grunn er veldig sosial og liker å henge med folk.

Helt plutselig begynte jeg å føle meg litt alene og da bestemte jeg meg for å prøve å endre på det. Jeg bestemte meg for å fortsette med den fleksibiliteten og jobbe mye hjemmenfra men isteden ta meg an oppdrag for skolen. Hjelpe til med åpen dag, hjelpe til med konferensdagen for jenter og teknologi og andre ting. Noe som både var morsomt og utfordrende. Nå følte jeg at jeg både fikk fylt opp kvoten for sosialisering men også at jeg vokste mer som person i tillegg. Det har vært altfor mye å gjøre samtidig mange ganger, men jeg angrer ikke et sekund at jeg tok de valgene. Det har gitt meg så mye nå i ettertid.

Derimot angrer jeg et valg og det va å ikke melde meg på en studentforening. Det å ha noe til felles bortsett fra studiene, hvor man kanskje går på morsomme events etc.

Det har jeg gjort noe ved idag, og har nå meldt meg på en studentforening for ølbrygging. Nå gleder jeg meg veldig til å, både få lære meg å brygge selvfølgelig men også det å få dele et interesse sammen med andre 🙂

tips er å definitivt gå med i en forening eller starte opp en selv dersom dere ikke finner noe som passer dere. Tror de aller fleste høyskoleutdanninger har det. Ønsker dere å kanskje jobbe for skolen, bidra som studentassistent for eksempel, ta i kontakt med enten en av forelesene deres eller ledere for instituttet deres.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *