×

Bibliotekarenes sommerlesetips

av jeffl

Er du nyutdannet og endelig har tid til å lese bøker igjen?

HiOA Alumni spurte bibliotekarene ved Læringssenteret og biblioteket hvilke lesetips de har til deg som nettopp har fullført en grad og skal ut i arbeidslivet. God lesing!

Karriere og jobb

Are you smart enough to work at Google? av William Poundstone
Økende konkurranse I jobbmarkedet gjør at det er færre stillinger til flere søkere. Denne boken vil lære deg hvordan du kan skille deg ut i mendgen og få kapret drømmejobben.
 
Historie gjennom historier. Høgskolefolk forteller av diverse forfattere
Dette er en serie med bøker der pensjonerte eller snart pensjonerte høgskolefolk foreller fra sitt yrkesliv. Forfatterne har erfaring fra forskjellige utdanninger med tyngdepunkt i helsefag og lærerutdanning.
Jobbsøkerkoden av Sverre Haugen og Olav Schewe
Her får du en konkret veiledning i hvordan du kan nå helt frem til et tilbud om jobb, basert på over hundre innspill fra norsk rekrutteringsbransje.
Karrierevalg og livskvalitet av Mette Manus
Valg av yrke kan være avgjørende for livet du har foran deg. Denne boken er skrevet for deg som ønsker å finne frem til en jobb du trives i, og å mestre balansen mellom jobb og privatliv.

Skjønnliterattur

Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie
Handler om en ung nigeriansk kvinne som emigrerer til USA for å gå på universitetet. Livet hennes i begge landene er en stor del av historien.
Jentene av Emma Cline
En roman, løselig basert på Charles Manson drapene på 60-tallet, som handler om 14 år gamle Evies kompliserte og farlige vennskapsforhold til Suzanne og de andre jentene som fører henne inn i mystisitme og peace & love-bevegelsen.
This one summer av Mariko Tamaki og Jillian Tamaki
En vakker grafisk novelle om Rose og venninnen Windy og en sommer fylt med hemmeligheter, sorger og det å vokse opp.

Publisert av:

user
jeffl

Skriv en kommentar