Skip to content →

Galleri BOA | Finne fjell

Den 8. oktober åpnet Galleri BOA for 6. utstilling, Finne fjell. Utstillingen er et samarbeid mellom billedkunstnerne Hilde Frantzen og Line Anda Dalmar, der arbeidene tar utgangspunkt i abstrakte assosiasjoner og tanker i forhold til landskapet og hva dette representerer. Prosjektet kan sees som personlige undersøkelser av landskapet som representasjon for den norske kulturen og som identitetsbygger.

I utstillingen tar kunstnerne utgangspunkt i egne opplevelser og assosiasjoner i forhold til landskapet og omgivelsene, og både Frantzen og Dalmar har begge vokst opp omringet av en norsk nasjonalromantisk drøm der urørt landskap og høye dramatiske fjell er sentrale element. Juli 2015 gjennomførte duoen en reise gjennom den norske fjellheimen der målet var å søke etter elementer som representerte en kontemporær norsk nasjonalromantikk. Utgangspunktet for reisen var egne minner om steder de følte tilknytning til og tips fra fjellfolk de møtte underveis. I arbeidet utfordret de egne grenser, både fysisk og psykisk i forhold til landskapet. De klatret opp på høye og smale fjelltopper for å se om dette faktisk var like storslagent og voldsomt som de husket, eller om dette bare var noe de var kulturelt programmert til å like.

 

Åpning 8. oktober
Åpning 8. oktober

 

758 søstre
758 søstre

 

Frantzens arbeid tar utgangspunkt i barndomsminner om steinsamling. I arbeidet 758 søstre viser hun 758 steiner samlet under duoens feltarbeid. Hver enkelt stein er valgt ut på grunnlag av en spesiell type form og utseende. I utstillingen er de satt sammen til et landskap på en monumental pidestall.

Anda Dalmars tegninger er visuelle kontemplasjoner over fjellandskap fra disse turene. Skulpturgruppen forklaringer er aluminiumsavtrykk av store steiner fra Byrkjedalsura, der kunstneren har pakket inn steinene i tykk aluminiumsfolie og banket frem avtrykket med hammer.

Personlig liker jeg veldig godt videoinstallasjonen Prospekt i Rom 3. Vil dine assosiasjoner være det samme som mine? Kommer du til å bli lurt?

 

 

Finne fjell står til 1. november. Kom innom, da!

 

Published in Ukategorisert

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *