Skip to content →

Utstillingsåpninger på Norsk Skogmuseum

Må fortelle litt om et par utstillingsåpninger vi har hatt på museet den siste tiden.
Den 10 oktober var det åpning av kunstutstillingen Glimt fra Svalbard.  (Teksten i lenken er forøvrig skrevet av meg) En utstilling som jeg var med å montere opp. Kunstneren heter Olaf Storø og bor til daglig på Svalbard der han har sitt eget atelier. Han mener selv at han har verdens nordligste atelier (men aner ikke om dette stemmer).
Olaf Storø skildrer livet på Svalbard på en fantastisk måte…….den sårbare naturen, mørketid, og det tøffe klimaet som skaper et unikt samhold mellom menneskene. Isbjørnen går også igjen i mange av verkene.
I hans øyne er det mennesket som er gjest hos isbjørnen….ikke isbjørnen som er gjest hos mennesket.

Var morsomt å være med å arrangere utstillingsåpningen og å formidle dette budskapet rundt.
Tidligere finansminister Knut Storberget erklerte utstillingen for åpnet og Storø bidro selv med sang og kunstsamtale. Selv bidro jeg mest med praktiske ting og fungerte som fotograf som museet kunne legge ut på sine sider senere.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

I går åpnet vi også fotoutstilling i sentralhallen på Skogmuseet. Kjell Ivar Wålberget stiller ut fotografier av dyrelivet på Finnskogen. Han er selv bosatt på Grue Finnskog en halv kilometer unna nærmeste nabo, og kameraet er en bra følgesvenn på skogsturene.
Kjell Ivar Wålberget jobbet som journalist i lokalavisen Glomdalen i over 40 år (siden dette var min tidligere lokalavis så kjente jeg litt til han fra før)……selv om han er erfaren med kameraet så ser han på seg selv som hobbyfotograf.
Mange av bildene er i sort/hvitt og endel av bildene er også tatt med viltkamera…bilder som både blir eventyraktige og spennende.
Det dukket opp et tyvetalls personer til en høyst uoffisiell åpning……allikevel kom altså NRK Østnytt og endel andre medier…..det har nok også litt fordi Wålberget er kjent i journalistmiljøet. For de som så Østnytt den 22 oktober, så kunne dere altså få et blikk av meg….cirka et sekund (jeg så veldig viktig ut).
Storhallen i museet er egentlig lite egnet til slike ustillinger….dette blir det også en evaluering på senere.
Det var vanskelige lys og lydforhold…..når Wålberget snakket så hørte man nesten ikke hva han fortalte. Han er nok heller ikke vant til slike arrangement selv og snakket veeeeeldig lavt. Det er en dårlig kombinasjon med all summingen som foregikk i bakgrunnen på museet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Published in Ukategorisert

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *