Skip to content →

Kunst i Offentlig Rom

Nå har vi et nytt prosjekt på gang i klassen som handler om kunst i offentlig rom. Det er et ganske spennende tema og hvor vi setter spørsmål rundt hva som er offentlig rom, hvilken kunst som finnes der, og som hvem er publikum.

Jeg skal skrive en oppgave om kunstverket “Sphinx” som er en skulptur laget av Marc Quinn og står i Christian Ringnes sin Folketeaterpassasje. Skulpturen skal forestille Kate Moss som poserer i en ganske så avansert yoga positur.

Quinn sier selv at han med sin skulptur vil stille spørsmål rundt hvorfor vi synes noe er skjønt eller ikke. Han hevder også at skulpturen er vår tids Venus. Siden Venus er et kjent symbol på skjønnhet så tenker jeg han mener at denne skulpturen er et symbol på skjønnhet.

(Mystic) Sphynx - Kata Moss laget av Marc Quinn i Folketeaterpassasjen.
(Mystic) Sphinx – Kate Moss laget av Marc Quinn i Folketeaterpassasjen.

Så hva synes du? Er dette et symbol på skjønnhet?

 

–  Sara Emilie Nygaard

Published in Ukategorisert

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *