Sosiale medier + Teknologi + Utstilling

Når man velger å benytte seg av teknologiske hjelpemidler kan mye skje.I prosjektet faglig identitet har jeg valgt å lage en video, en partivideo for et fiktivt politisk parti, ULP – Uhåndterlig lugg partiet.

Denne videoen ble etter hvert utviklet til en instagram profil for det fiktivet partiet. I galleriet ble videoen vist i instagram på en iPad. Selve ideen med å utvide kunstverket er interessant, at verket kan leve videre på sosiale medier også etter utstillingens slutt. Men etter utstillingen skjønner jeg at dette ikke var noe folk fikk med seg. Instagram har instillinger som ikke gjør tilgjengeligheten like lett i motsetning til å vise video på prosjektor eller kanskje en annen sosiale medier kanal som YouTube. Filmen går i loop et visst antall ganger og for å få lyd må man trykke på skjermen. I tillegg har iPaden sin egen vilje som gjør at skjermen går i svart etter 5 minutter.

Teknologien gjør verket litt klønete og ikke like kontinuerlig som ønsket.Dette kunne vært løst med en tydeligere vekktekst, der betrakteren kunne blitt ledet i retning å utforske profilen og følge den videre, i hvert fall ikke være redd for å trykke på verket.

  

Dette er nyttig formidlingslærdom som jeg tar med meg videre, og hvem vet kanskje vi får se mer av ULP i framtiden! (følg “Ulp_2017” på instagram)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *