Hverdagsestetikk

I dette installasjonsprosjektet fikk vi hver tildelt en kunstner som vi skulle gjøre oss kjent med og deretter utforme et verk som kunne vært denne kunstnerens neste verk. Jeg fikk tildelt kunstneren Rachel Whiteread. Hun jobber med tomrom; hun støper tomrom. Hun har hatt flere store verk som tar mye plass. Hun støpte for eksempel tomrommet over trapper, hele innsiden av små hus og vanntårn i NYC. Fordi Whiteread er så inne i hverdagsestetikken bestemte jeg meg for å se nærmere på hva man kan få hvis man tar de kjedeligste hverdagstingene våre og støper tomrommet inni. Eksempler kan være vannflasker, snusbokser, juicekartonger og forskjellige emballasje fra mat og hverdagslige ting. Alt vi fyller forskjellige tomrom med, enten i dagen eller i magen! Hittil har det kommet fram mye fine former som setter hverdagsobjekter i et nytt lys. Whiteread bruker mest hvitt og eventuelt lyse, duse farger og jeg har valgt å gå litt i samme retning, men heller gjøre alt i mindre størrelse.

   

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *