Home » Ukategorisert » Oppgaver til 4.samling

Oppgaver til 4.samling

Under fanen “Samlinger” har vi tidligere lagt oppgaver til 4.samling.
Vi ønsker at dere har reflektert over følgende før vi møtes torsdag 30.mars:

  • i hvilken sammenheng er ledelse av grupper og spesielt gruppeveiledning relevant for deg?
  • hva har du behov for å lære mer om det å lede grupper i en gruppeveiledningssammenheng?
  • hva vil være nyttig for din praksis og for evt prosjektoppgaven dere er i gang med?

Vi ber dere skriver om et eller flere av punktene ovenfor på bloggen innen 29.mars.


4 kommentarer

  1. For meg er ledelse av grupper og gruppeveiledning en stor og viktig del av jobben min som jobbveileder. For at kursene jeg leder skal bli best mulig for den enkelte deltaker ligger det mye positivt “å hente” i et godt gruppesamspill. Godt gruppesamspill skjer sjeldent av seg selv, det må skapes i fellesskap, gjennom alle sitt bidrag. For at kursdeltakerne skal ønske å bidra må de blant annet føle seg tilstrekkelig trygge og det må oppleves som meningsfylt. Min erfaring som kursleder er at mine holdninger og mitt engasjement reflekteres i kursdeltakenes deltakelse og i gruppesamspillet. Dette er noe jeg synes er utrolig interessant og ønsker å lære mer om!

  2. Som prosjektleder og koordinator ved en frisklivssentral er ledelse av grupper og gruppeveiledning er spesielt viktig for meg ved temaundervisninger, kostveiledningskurset “Bra Mat for bedre helse”, tobakksfri-kurs og ved ulike grupptreningstilbud.
    For meg er det relevant med enda mer kompetanse på endringsfokusert veiledning og motiverende intervju som samtale-/veildningsmetodikk.
    For prosjektoppgaven er det hensiktsmessig å lære med om hva som fremmer læring i grupper og hva som er dern optimale gruppestørrelse for læring/veiledning i grupper. Gjerne også litt om hvilke læringsaktiviteter som fungerer best i grupper.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *