Dandy av Jan Guillou

dandy

 

Tittel: Dandy
Forfatter: Jan Guillou
Utgitt: 2012
Forlag:Piratforl.
Språk:Norsk Bokmål
Sider:308
ISBN:9788281434660
Orig.tittel:Dandy
Forlagets omtale
I Dandy får vi vite hva som skjedde videre med Sverre, fra den første forelskelsen i Dresden der han og den engelske ingeniørstudenten Lord Albert Manningham bestemte deg for et liv sammen. De to unge og elegante gentlemen reiser tilbake til Wiltshire i Sør-England, hvor tilværelsen ikke viser seg å bli like idyllisk og enkel som Sverre forventet. Albert har arvet tittel og ansvaret for slottet Manningham etter sin fars død. Her bor også mor, bestemor og Alberts tre søstre, som hadde håpet at Albert skulle komme hjem med en kone. Londons homoseksuelle verden er fortsatt rystet over tiltalen og fengselsdommen mot Oscar Wilde, hvis krets Albert tilhørte før han mer eller mindre ble tvunget til å reise til Dresden. Lord Albert introduserer Sverre for Londons kunstnere, bohemer og for den frigjorte Bloomsburykretsen. Der Brobyggerne kretset rundt 1900-tallets ingeniørkunst og teknikk, omhandler Dandy kunstverdenen. En verden som også var sterkt preget av en optimistisk forestilling om at 1900-tallet skulle bli fredens århundre.
Dandy er andre del i romanserien om 1900-tallets Europa.
Min vurdering
Jeg har lenge sett frem til å fordype meg i denne boka, og den skuffet ikke. Handlingen er lagt til England og da særlig godset til Lord Albert Manningham. Der bor de i et eget hus med tjenerne på god avstand. Offisielt har de hvert sitt rom. De starter med å forbedre traktoren som er en nyvinning, men ikke helt egnet på jordene. Sverre maler mye i fritiden og starter med å forevige Alberts søstre.
Jan Guillou skriver om en interresant tid og tar opp et tabubelagt tema. Dette er fint og vart behandlet. Boken hadde en overrasket og fin slutt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.