Adam og Eva av Arto Paasilinna

adamogeva

Tittel: Adam og Eva
Forfatter: Arto Paasilinna
Orginal tittel: Aatomi jo Eevo
Forlag: Lydbokforlaget/Aschehoug/Nygaard

Forlagets omtale:

Aatami – Adam – Rymättylä tror han har funnet løsningen på hele verdens energikrise: det ideelle batteriet. I miniformat. Men for å kunne virkeliggjøre planene sine trenger han penger. Hjelpen kommer i form av juristen Eva Kontupohja. Hun er riktignok ganske fordrukken, men dyktig og mer enn villig til å bidra med både juridiske råd og kapital. Aatamis ressursvennlige oppfinnelse vekker blandede følelser. Miljøvernerne jubler, og det finnes bedrifter over hele verden som vil kjøpe hans patent. Men blant oljelandene er man villig til å gå svært langt for å hindre at oppfinnelsen blir satt i produksjon.

Mine betraktninger

En bok i beste Arto Paasilinna stil. Burlesk humor og morsomme historier. Hva skal en bruke millioner på millioner av penger på enn å feire med salutter til en million Mark pr. stk. Alle normale mennesker fabulerer hva lett-tjente penger som en lottogevinst skal brukes til når hus og dyre biler er kjøpt og reiser er tatt. Forfatteren har god fantasi og i beste stil blir det pøst ut til gode formål. Aatomi høyeste ønske er å reise ut i verdensrommet og dette ønsket ser ut som blir innfridd.
En halv million snømenn lyste opp til ham i kapselen på julaften mens han messet til seg selv:
Natt og død, nå eter jeg mitt siste brød.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.