Dette er mine gamle dager

dette er mine gamle dager

Tittel: Dette er mine gamle dager
Forfatter: Tore Renberg
Forlag: Oktober
utgivelsesår: 2011

Forlagets omtale

Jarle Klepp er en snart 38 år gammel lærer, lykkelig gift og med to barn i huset. Han fører en avklart og anstendig tilværelse, et langt på vei harmonisk middelklasseliv i en større norsk by. Han er en voksen mann med levende interesser; han har bøkene og musikken, filmene og tv-seriene, og han er svært knyttet til moren sin. Faren døde for mange år siden. Men et besynderlig møte nyttårsaften 2010, da Jarle er ute for å kjøpe stjerneskudd til ungene, vekker fortiden til live. Tilværelsen åpner seg for ham på en svimlende måte.
Dette er mine gamle dager er en øm og oppriktig fortalt roman om å gjøre seg kjent med sitt eget liv på nytt, med seg selv og sine nærmeste. En vesentlig og varm beretning om alt det som foreldre og barn ikke kan forstå hos hverandre.

Min omtale

Boka begynte med at Jarle så tilbake til barndommen og han beskrev farens fravær. Faren dro bort til andre og drakk. Han drakk nok hjemme også, for han gjemte flasker på finurlige gjemmesteder. Det ble litt langdrygt på begynnelsen. På en nyttårsaften på en butikk for å kjøpe stjernefyrstikker, treffer han en barndomsbekjent. Hun fortale en del om hva faren hadde gjort hjemme hos dem. Når Jarle var sammen med datteren sin tok handlingen seg noe opp og ble til tider morsom. Forfatteren har fått med seg barns tanker om døden, særlig når hun ville besøke moffa på kirkegården. En god og godt beskrevet bok om foreldres krangling og fars drikking

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.