Beretningen om herr Roos

beretningen om herr roos

Tittel: Beretningen om herr Roos
org.tittel: Berättelse om herr Roos
Forfatter: Håkan Nesser
Forlag: Pirat

Forlagets omtale

Tredje bok i serien om kriminalbetjent Gunnar Barbarotti

Beretningen om Herr Roos får den sympatiske kriminalbetjenten Barbarotti en annerledes krimgåte å jobbe med. Dreier det seg om kjærlighet, om galskap – eller rett og slett om kidnapping? Og i så fall; hvem har kidnappet hvem?

En roadmovie med et usannsynlig Bonnie and Clyde-par: Ante Valdemar Roos, 59-årig økonom med et gørrkjedelig liv og Anna Gambowska 21-årig eks-narkoman. Begge har brutt med strenge, ytre rammeverk og lagt ut på hver sin flukt – først fra nære relasjoner, så som mordmistenkte.
En rødmalt hytte midt i skogen og en lang kjede av hoteller, moteller og bensinstasjoner på strekningen mellom Kymlinge og Maardam hører til i handlingen.
Kriminalbetjent Gunnar Barbarotti, denne gangen med gips, etter et mislykket forsøk på å være handyman, fører fortsatt sine diskusjoner med Gud. Privatlivet byr stadig på utfordringer, og det gjør også jobben som kriminalbetjent. Hvordan i all verden har Ante Valdemar Roos, som i følge sin kone er like spennende som et glass vann, havnet på flukt med en ung – og mest sannsynlig farlig – jente?

Min omtale
Boka besto av to deler hvor den første var viet Ante Valdemar Roos, en nonsagt fra Maardam. Han er lei av jobben, kona og det livet han lever. Plutselig går tipperekken han arvet fra faren inn, og han vinner ca. 2 millioner. Det er mannen sin som kan tall, så han beregner at hvis han overfører månedslønna si inn på kontoen hver måned, holder det i 10 år. Da har han enda litt til overs og kan kjøpe seg et lite hus i skogen. Som sagt så gjort, han slutter jobben, handler hus og reiser dit hver dag i stedet for til jobben. Kona vet ingen ting. Samtidig får vi høre om Anna som er på behandlingshjem for narkomane. Hun rømmer og ender opp i hytta. Til og begynne med er alt fryd og gammen, men så blir hun lett opp av en eks-kjæreste………
Barbarotti går med gips og skal ikke jobbe ute i felten, men med en annen gammel sak. Han klarer ikke holde seg unna saken om hendelsen i skogen. Det blir også en utenlandstur på ham.

Jeg hadde ikke vært borti Nesser før, og det ble et hyggelig bekjentskap. Ikke siste boka jeg leser fra hans hånd. Likte den rolige avbalanserte kriminaletterforskeren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.