Et offer til Molok

Et offer til Molok

Forfatter: Åsa Larsson
Forlag: Gyldendal
Orginal tittel: Till offer åt Molok
År: 2013

Omtale fra forlaget
Endelig! Åsa Larsson med ny bok.En stor bjørn blir skutt i nærheten av Kiruna, og i bjørnens mage finner man knokler fra et menneske. Noen måneder senere blir en kvinne myrdet med en høygaffel, mens hennes barnebarn Marcus overlever ved å gjemme seg i et lekehus. Da Rebecka begynner å se på den myrdede kvinnens bakgrunn, viser det seg at usedvanlig mange av hennes nærmeste slektninger er døde. Den eneste overlevende er lille Marcus.Samtidig rulles historien om Kirunas mektigste mann opp. Hjalmar Lundbohm var direktør for gruveselskapet i den lille gruvebyen, og var en rik og mektig mann. I 1914 innledet han et forhold til en ung lærerinne. Forholdet ble uglesett og skulle få katastrofale følger gjennom flere generasjoner.Dette er den femte boken med Rebecka Martinsson. Et brutalt kvinnemord i nåtidens Kiruna og et kjærlighetsforhold nesten hundre år tilbake i tid.

Min omtale
En hund blir spist av en bjn mens eieren ser det. Det blir gitt fellingstillatelse på bjørnen. Når den er skutt blir magen sprettet opp og de finner mer enn hunden, men dette får vi vite langt ut i boken  hvem er. At vedkommende er myrdet får vi også vite. Handlingen foregå parallelt i to tider. Hvordan forholdene var i Kiruna i 1914 og nåtid. Den blir spennende mot slutten. Intriger mellom tjenestemenn i politiet er også med.
Vil anbefale boka.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.