En blå kjole fra herr Hitler

En blå kjole fra herr Hitler

Tittel: En blå kjole fra herr Hitler
Forfatter: Toril Brekke
Forlag: Aschehoug

Omtale fra forlaget
Liv har isolert seg i familiens sommerhus og planlegger å ta livet av seg. Naboen Irma er tysk og ferierer hver sommer i Norge. De to blir fortrolige. Begge har de en historie som de aldri har fortalt. Irma var kontordame for Gestapo og har en fortid i Norge under okkupasjonen. Livs historie handler om en kjærlighet hun hadde som barn og om en ung manns svik. «En blå kjole fra Herr Hitler» er en sterk roman om historiefortellingens kraft, om fortellingers evne til å få oss til å overleve i hverdagen.

Min omtale
Når en bok starter med at ei jente skal ta livet sitt og er fast bestemt på nettopp det må den bli god. Hun blir forstyrret av en nabo som ber henne hjelpe Irma. Irma trenger skyss til butikken og avtaler stadig nye turer, og slik går dagene. Selvmordet blir stadig utsatt. Vi får parallelt høre begges historie. Så kommer broren hjem  for å se etter søsteren. Om hun klarer å ta sitt eget liv, får vi ikke vite før i siste setning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.