Svindel og multelikør

svindel og multelikør

Tittel: Svindel og multelikør
org.tittel: Kaffe med rån
Forfatter: Catharina Ingelman-Sundberg
Forlag: Silke

Forlagets omtale
Märtha, Lynet, Riva, Stina og Anna-Greta kjeder seg på aldershjemmet Diamanten. Dårlig mat og trist oppvartning, for lite mosjon og stadige innsparinger – sannsynligvis ville de hatt det mye bedre i fengsel!

Apatien sprer seg, men så får Märtha en lys idé: De skal begå en forbrytelse og sørge for å bli dømt for den. En eller annen form for økonomisk kriminalitet, et lite kupp av noe slag. Kanskje mot Nationalmuseum … Byttet skal de gi til fattige og gamle. ”Hvis Robin Hood kan, så kan vel vi!” mener Märtha. Gjengen setter rullatorene i høygir og tar inn på et luksushotell med massevis av rike gjester. Men alt går ikke som planlagt. Snart blir Pensjonistligaen dratt inn i underverdenen, og hva som helst kan skje.

Mine betraktninger
Fikk anbefalt boka på boklageret som morsom. Måtte ha noe annet enn krim. Boka innfridde virkelig. Setter også aldershjem i søkelyset. Har våre eldre på sykehjem det så ille at det er bedre i fengsel? Forfatteren må ha kost seg når skrivingen pågikk og gjort gode undersøkelser. Plottetene, for det blir flere, er virkelig godt beskrevet. En god bok som mange bør lese.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.