En mann ved navn Ove

En mann ved navn Ove

Tittel: En mann ved navn Ove
Org.tittel:  En man som heter Ove
Forfatter: Fredrik Backman
Forlag: Cappelen Damm

Omtale fra forlaget
Ove er 59 år. Han kjører Saab. Til tross for at han ble sparket som styreleder i borettslaget for flere år siden (i det som Ove selv bare omtaler som «statskuppet»), klarer han ikke å la være å blande seg inn. Han sjekker at alt er på stell, og at ingen bryter reglene. Men når de nyinnflyttede naboene i rekkehuset midt imot er så uheldige å ødelegge Oves postkasse, blir det opptakten til en humoristisk og hjertevarm historie om rufsete katter, uventet vennskap – og kunsten å rygge med tilhenger. Det som skjer, kommer til å forandre en mann og et borettslag for alltid. En roman om kjærlighet, skikkelig verktøy og betydningen av alltid å kjøre Saab.

Min vurdering
Boka var morsom fra første side. Makan til kverulant som ble beskrevet. Alle som har bodd i et borettslag eller sameie kjenner en slik mann. Boka handler om Oves liv nå og i fortid,  og om å kjøre Saab og hvorfor bare Saab. Han har mistet sin kjærlige kone og vil gjerne følge etter, men det er vanskelig. Om han klarer det, må en selv lese. Gav boka terningkast 6.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.