Mors gaver

mors gaver

Tittel: Mors gaver
Forfatter: Cecilie Enger
Forlag: Gyldendal
 Utgivelsesår: 2013

Når en i familien får Alzheimer, blir resten av familien berørt. Når moren havner på sykehjem er det tid for å rydde opp i barndomshjemmet. Under dette arbeidet finner Cecilie morens gavelister som går over flere tiår. Det er med utgangspunkt i disse listene leseren blir tatt med tilbake og får vite hva familiemedlemmene gav hverandre i gaver. Forfatteren får også flettet inn mye av det som berørte folk flest, som nei til atomvåpen. Dro på smilebåndet av vinballongen på stua, for den sto i mange stuer rundt om i landet på 70- og 80-tallet. Husker selv hva som var vanlig å få i gaver på 60- og 70-tallet. Personlig ville jeg ha litt mer om hvordan morens liv med Alzheimer fungerte, men tror det er litt vanskelig hvis personen er helt bortreist. Vakkert skrevet.

 

Boka er hyperaktuell nå i høst med innsamlingsaksjonen på TV.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.