Silke av Allessandro Baricco

silke

Tittel: Silke
Orginal tittel: Silk
Forfatter: Allessandro Baricco
Forlag: Aschehoug
År: 2000

I følge forlaget er ikke dette en roman eller en historie. Der er jeg ikke enig. Det er historien om en industri i Frankrike som ikke er lengre til stede. Det finnes et museum i Lyon som viser denne industrien som foregikk mellom 1400-tallet og ca. år 1900. Rundt år 1900 ble kunstsilken oppfunnet og overtok mye av markedet.

Dette er historien til en mann som hvert år foretok en lang reise til Japan for å kjøpe egg av sommerfugllarven. Det var viktig å være tilbake i Lyon før eggene ble til larver. Larvene må ha blader av morbærtre til føde. Hvorfor de ikke fikk sine egne sommerfugler til å legge egg, sier historien ingenting om.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.