Fugl

fugl

Tittel: Fugl
Forfatter: Lisa Aisato
Forlag: Gyldendal
År: 2013

Omtale fra forlaget
Har du noen gang ønsket du kunne fly?- Kan jeg være med dere? spør jenta.- Nei, sier fuglene, du er altfor stor og tung til at vi kan bære deg. Hadde du bare lignet en fugl og hatt vinger selv så…Lisa Aisato har laget en vakker og melankolsk bildebok, om en jente som skulle ønske hun kunne fly bort med fuglene når den kalde vinteren nærmer seg. Men for å fly som en fugl trenger man vinger, fjær og helst et nebb også. Med andre ord har jenta et ganske stort, og kanskje umulig, prosjekt foran seg. Men hvis man bare ønsker det hardt nok, og vil det sterkt nok, så kan man faktisk få det til. Selv om det skjer med bitte små fugletripp.

Min vurdering
En lekker billedbok for barn med herlige tegninger av forfatteren. Denne barneboka syntes jeg var herlig. Den har et budskap til både barna og voksne. Hvis en ønsker seg noe så inderlig og undersøker hva som må til, er det mulig å få drømmene sine oppfylt. Det er bare å jobbe med saken.
Fuglene har til alle tider flydd sørover om vinteren, så hvorfor kan ikke den lille jenta også dra? I våre dager er det faktisk mange som gjør som fuglene, de reiser sydover til et bedre klima om vinteren.
Denne boka er innstilt i åpen klasse til bokbloggerprisen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.