Disse øyeblikk av Herbjørg Wassmo

disse oyeblikk

Tittel: Disse øyeblikk
Forfatter: Herbjørg Wassmo
Forlag: Gyldendal / Lydbokforlaget
År: 2013

I denne boka er det få navn. De blir omtalt som han og hun. En snedig tilnærming til stoffet som skal belyses. Dette skal visstnok være selvbiografi.

Boka starter med oppveksten i Vesterålen og vakre naturskildringer fra stedet. Hun får et barn utenfor ekteskapet. Det var stor skam i de tidene. Mora tok seg av gutten slik at hun kunne få seg utdannelse. Reiste bort for å ta gymnaset. Sluttet på gymnaset like før eksamen på grunn av sykdom, men kom likevel inn på lærerskolen. Det var ikke enkelt å være borte fra sønnen i flere uker i strekk.

Hatet til faren går igjen flere steder i boka, men leseren får ikke vite hvorfor. Å være enslig mor betyr at en ikke kan velge på øverste hylle i kjærligheten. Hun gifter seg og flytter nordover til Finnmark hvor de begge hadde fått seg lærerjobb. Hun skriver litt på si og får det trykket i blader, men han er ikke imponert. Hun har veldig lyst til å studere videre, og drar til universitetet. Hjemme har han styringen. Hun oppdager utroskap og det blir skilsmisse.

Dette er en bok om oppvekstsvilkår i fattige kår og kampen for å bli forfatter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.