Mørke hjeter av Hanne Kristin Rohde

morke hjerter

Tittel: Mørke hjerter
Forfatter: Hanne Kristin Rohde
Forlag: Kagge Forlag
År: 2014

Min vurdering/omtale

Debutromanen til Hanne Kristin Rohde. En debutroman er som oftest bra, og det stemmer i dette tilfellet også. Det er en norsk krimbok som har alt. Det er følelsen jeg sitter igjen med.

Wilma er nytilsatt leder på seksjon for volds- og seksualforbrytelser. Selv trodde jeg politiet var kommet litt lengre når det gjaldt kvinner, men hun blir utsatt for hersketeknikker både fra mannlige kollegaer og hennes overordnet som er kvinne. Boka sneier innom incest, utroskap, økonomisk kriminalitet, farlige situasjoner for polititjenestemenn, lekkasje om etterforskningen til media og rasisme. Listen er utømmelig.

Vi får følge oppklaringen av flere mord og overfallsvoldtekter i Oslo. Det blir funnet 2 uidentifiserte kvinner død i løpet av noen dager. En jente kommer og anmelder et overfallsvoldtekt sammen med en veldig streng advokatfar, som truer med å gå høyere opp i systemet. Å etterforske med knappe resurser er vist dagligdags for alle impliserte. Skal DNA testes eller ikke? Kan vi be rettsmedisinerne jobbe i helga, for det koster mer i overtid.

Å røpe mer blir urettferdig for nye lesere.

Ga boka terningkast 5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.