Maya

maya

 

Tittel: Maya
Forfatter: Isabel Allende
Org. tittel: el CUADERNO de MAYA
Forlag: Gyldendal
År: 2011

Maya som er jeg-personen i boka, kommer helt feil ut og havner på skråplanet etter at bestefaren, klippen i hennes liv dør. Hun vokser opp hos besteforeldrene etter at faren som er pilot blir alene om omsorgen. Moren overlot spebarnet til besteforeldrene  og dro hjem til Danmark. Vi får stadig høre om lapplandsprinsessen som Maya kaller henne. Maya blir sendt til en internatskole, men rømmer derfra like før eksamen. Får haik og blir voldtatt. Her blir livet snudd og hun havner skikkelig på kjøret i undergrunnen i Las Vegas. Heldigvis blir hun tatt hånd om og sendt avgårde til en avsidesliggende øy i Chile.

Boka veksler mellom nåtid og fortid på en mesterlig måte. Popo, bestefaren er stadig med som en skygge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.