Sannheten om Harry Quebert-saken

sannheten om Harry

Tittel: Sannheten om Harry Quebert-saken
Forfatter: Joël Dicker
Forlag: Pax
År: 2014

Marcus Goldman hadde suksess med sin debutroman og har skrevet kontrakt med forlaget om flere bøker. Han har skrivesperre og gjør alt annet enn å skrive. Han drar og besøker sin venn og mentor Harry Quebert, men det løser heller ikke Marcus sitt problem. På nyhetene en dag ser Marcus at Harry blir arrestert. Han setter seg i bilen og kjører til Aurora. Besøker Harry i fengselet og starter sin egen etterforskning. Det er blitt funnet et lik i Harry sin hage og da blir han arrestert. Det viser seg at det er Nola som forsvant i 1975. Med seg hadde hun et manuskript til Harrys suksessbok i 1975. Alt tyder på at det er Harry som er morderen, noe Marcus ikke tror på.

Slik jeg tolker boka er den delt inn i flere lag. Noe av handlingen er lagt til sommeren 1975, hvor vi får beskrevet en vakker kjærlighet til Nola. Harry er veldig forelsket. Marcus sin etterforskning er interessant, ved hver ny personlighet som blir presentert, tror leseren at nå er det morderen som blir etterforsket. Marcus har forlaget på nakken. Han MÅ levere et nytt manus hvis han ikke vil unngå å bli saksøkt. Håper at ikke alle forlag er slik overfor sine forfattere. En helt overraskende slutt som en egentlig ikke ventet.

Egentlig er det en bok om prosessen  om hvordan skrive en bok. Hvilken hjelp forleggeren kan yte av hjelp og støtte og hvor kynisk media også blir utnyttet for å øke salget.

Lykke til med en tykk god bok. Jeg vil kategorisere boka i sjangeren stille krim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.