De uønskede

DEN_UONSKEDE_forside2.indd

Tittel: De uønskede
Org. tittel: Kuldi
Forfatter: Yrsa Sigurdadottir
Forlag: Kagge Forlag
År: 2014
Opplesere: Runa Eilertsen/Jan Martin Johnsen

Ódinn arver en sak det skal skrives en rapport om når Roberta dør. Det var henne som var saksbehandleren. Han ble satt til å undersøke om guttehjemmet Krokur ble drevet riktig og om de som hadde vært der var berettiget til erstatning. Det var kommet frem i media at flere slike hjem ikke hadde vært drevet slik de burde og at klientene hadde fått erstatning. Nå var det guttehjemmet Krokur sin tur til å bli gransket. Etter ekskonas død hadde han overtatt eneansvaret for deres datter. Var hennes død en ulykke? At Island er lite og at mange er i slekt eller har andre forbindelser med hverandre, er tilstede i handlingen.

Selve boka er i to tider. 1974 og nåtid. Selv hørte jeg den på lydbok. Med to opplesere var det enkelt å følge med i hvilken tidsrom vi var i. Den kvinnelige oppleseren leste fra 1974 og den mannlige fra vår tid.

Det var noe i stemningen i boka som ikke appellerte til meg. Får ikke til å plassere boka som en krimbok, ei heller som en triller.

Hadde nok ikke hørt boka hvis jeg ikke hadde fått et leseeksemplar. Omslaget fenget ikke.

Terningkast: 4

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.