Shotgun Lovesongs – Nickolas Butler

shotgun lovesongs

Tittel: Shotgun Lovesongs
Org. tittel: Shotgun Lovesongs
Forfatter: Nickolas Butler
Forlag: Pax forlag
År: 2014

Min omtale
Vennene Beth, Henry, Lee. Kip og Ronny vokser opp sammen i småbyen Little Wing i Wisconsin. Boka starter da de er i 30-årene. Beth og Henry er gift, har 2 barn og driver gården han har arvet. Vi stifter bekjentskap med hver enkelt i hver sine kapitler hvor de er jeg-personen.

Vi får fort vite at det ikke er så lett å drive gården, at Kip har blitt rik i Chicago, at Lee er en berømt sanger og at Ronny livnærte seg som rodeorytter.

Handlingen veksler mellom nåtid og fortiden, det være seg barndommen eller ungdommen. Vennskapet mellom alle i gode og onde dager. Giftemål, skilsmisser og ønsker om barn eller ikke. Vennskapet mellom Henry og Lee blir satt ekstra på prøve.

Tittelen på boka er hentet fra det albumet Lee slo igjennom med.

Språket i boka er nydelig. Oversetteren har gjort en god jobb.

Noen smakebiter fra boka
Når det gjelder unger, spedbarn, kan man ikke vente for lenge. Han som nøler har tapt, pleide faren min å si. For menn spiller det ingen rolle. Man kan være kongen på haugen som åttiåring og sitte der på tronen sin og sikle og knapt være i stand til å holde kronen på hodet og likevel lage barn med en vakker, ung kvinne. s. 198

Han lente seg mot øret mitt. «Kom igjen,» sa han, «drikk opp den ølen. Så går vi tilbake til festen». Han bånna ølen sin, satte fra seg glasset ved siden av den rimete ruta, der varmen fra neonlysene liksom myknet opp isen. Jeg fulgte etter ham ut i kulda. s. 245

Takk til forlaget for boka

Terningskast: 5

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.