Det finnes ingen helhet av Helga Flatland

Det finnes ingen helhet

Tittel: Det finnes ingen helhet
Forfatter: Helga Flatland
Forlag: Aschehoug/Lydbokforlaget
År: 2013
Lest inn av Ingrid Vollan, Nina Voxholt, Bernhard Ramstad og Jan Martin Jojnsen

Det har gått noen år siden Tarjei, Trygve og Kristian ble drept av en bilbombe i Afghanistan. I den lille bygda hvor guttene kom fra, skal livet gå videre. For noen er det vanskelig å godta at de er borte. Den fjerde kameraten Bjørn var ikke med da det smalt, og har store kvaler for at han overlevde. Ragnhild er lege i den lille bygda og kjenner vel alle på godt og ondt. Hun sørger også over tapet.

Det er uvanlig med 4 innlesere på en bok, men det gav boken en helt ny karakter ved at den som var jeg-personen fikk en egen stemme. Boka veksler mellom nynorsk og bokmål etter hvem som var jeg-personen.
Hørte den på lydbok lånt fra biblioteket. Boka handler om sorgreaksjoner og hvordan de etterlatte klarer å leve videre. Dette er tredje boka i en triologi (skulle kanskje lest de to første først).

Smakebiter fra boka:

Ragnhild
Jeg hører på stillheten at det snør. At det våte ekkoet av bildekk mot asfalten er erstattet av mykere lyder, mer dempet, som om man har satt hele verden på mute.

Karin
Det er fremdeles et lite søkk i Tarjeis pute, et lite avtrykk etter hotet hans. Jeg skulle gitt ham en bedre pute, tenker jeg, men er samtidig takknemlig for den dårlige kvaliteten som sørger for at den ikke retter seg ut igjen og sletter sporet etter Tarjeis hode.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.