Divergent av Veronica Roth

divergent

Tittel: Divergent
Fofatter: Veronica Roth
Forlag: Schibsted/Lydbokforlaget
År: 2013

Forlagets omtale
Ett eneste valg avgjør hvem som blir vennene dine, definerer troen din og bestemmer lojaliteten din. For alltid. Hva hadde du valgt? I et framtidig Chicago er samfunnet inndelt i dyder; de sannferdige, de uselviske, de fryktløse, de lærde og de fredsommelige. Når man fyller 16 år må man ta et valg om hvilken fraksjon man ønsker å tilhøre. Man kan velge å bli hos familie og venner i den fraksjonen man er født inn i eller gå over til en annen fraksjon og dermed legge livet, som man har kjent det til nå, bak seg. For hovedpersonen Beatrice Rice, Tris, blir denne avgjørelsen svært vanskelig, og etter hvert som konflikten mellom de forskjellige fraksjonene tiltar, skjønner hun at hun er fanget i et farlig spill. Dette er serien for alle som elsket Dødslekene. Her får man heftig spenning, action og romantikk – det er umulig ikke å la seg rive med!

Min vurdering
En spennende ungdomsroman som også kan leses av voksne. jeg hadde vanskeligheter med å legge den fra meg. Handler om at som 16 år, må alle ta et valg om hvem de vil være resten av livet og hva de vil jobbe med. Handler også om makt og hva makt kan gjøre med mennesker. Opp i alt dette også litt kjærlighet.

Skulle gjerne ha sett hvilken tenåring i dag som klarer seg uten speil og som ikke sier ett ord under middagen?

Smakebiter fra boka:
Hjemme hos oss har vi ikke speil. Det er skjult bak et skyvepanel i gangen oppe. Jeg har lov til å se i det den andre dagen i hver tredje måned, den dagen mor klippet håret mitt. (s. 1)

Caleb sender meg et advarende blikk. Vi har ikke lov til å snakke under middagen hvis ikke foreldrene våre stiller oss et direkte spørsmål, og det gjør de som regel ikke. Våre lyttende ører er en gave til dem, pleier far å si. Til gjengjeld hører de på hva vi har å si etter middag, i dagligstua.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.