Et helt halvt år av Jojo Moyes

et helt halvt år

Tittel: Et helt halvt år
Org. tittel: me before you
Forfatter: Jojo Moyes
Forlag: Bastion forlag
år: 2013

Will Traynor er en fremgangsrik foretningsmann. På vei til jobben en dag blir han påkjørt av en motorsykkel og blir lam. Han har da behov for hjelp døgnet rundt.
Louise Clark blir ansatt som selskapsdame hos ham med kontrakt for 6 måneder. Etter en stund overhører hun en samtale om at Will har søkt seg til Sveits og har planlagt å dø. Hun ser det som sin oppgave å gjøre slik at Will får lyst til å leve. Starter med å arrangere en tur på veddeløpsbanen, men den ble nok så mislykket. Etter dette finner hun ut at turene må planlegges ned til minste detalj.

Dette en en bok om aktiv dødshjelp, kjærlighet og underlige familieforhold. Den har fine dialoger som får en til å trekke på smilebåndet.

Smakebiter fra boka
Starten
«Hun er våken da han kommer ut av badet; hun sitter med noen puter i ryggen og blar i reisebrosjyrene han har liggende ved sengen. Hun har på seg en av T-skjortene hans, og det lange håret hennes er rufsete på en måte som automatisk henleder tankene hans på kvelden før.» (s.5)

«Men for det meste var jeg fylt av redsel. Jeg var hjemsøkt av det jeg hadde fått vite. Hvordan kan man leve seg gjennom hver dag vel vitende at om man bare fordriver tiden til man skal dø?» (s. 109)

Lastet ned leseappen til Narvsen underholdning, og den var en av gratiseksemplarene som fulgte med.

 

4 kommentarer til “Et helt halvt år av Jojo Moyes

  1. Sissel Dalhøi

   Problemstillingen er jo kjent, men språket i boka og oppbyggingen var vakker.
   Takk for kommentaren

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.